SALE: 40% RABATT PÅ ALLE PLAKATER

10 % RABATT PÅ BESTILLINGEN | Registrer deg

Avgifter og mva er inkludert på alle bestillinger

Vi har utvidet returperioden vår til 90 dager

Handle online for gratis levering over kr 400

Personvernerklæring

Vi bryr oss om personvernet ditt, så vi behandler alltid opplysningene dine på en sikker måte. Hvorfor trenger vi egentlig personopplysninger? Og hvordan bruker vi dem? Her er alt du trenger å vite om vår behandling av personopplysninger.

 

Tre raske spørsmål om personopplysninger

 

1. En bedre kundeopplevelse.

Personopplysningene dine setter oss i stand til å gi deg en skreddersydd opplevelse når du handler på Postery.com.

2. Sikkerhet først!

Personopplysningene dine er alltid beskyttet hos oss, og vi gjør vårt beste for å sørge for at du skal kunne føle deg trygg på måten vi behandler opplysningene dine på.

3. Du bestemmer.

Ingen søppelpost. Ikke noe unødvendig. Og vi beholder opplysningene dine bare så lenge som det er nødvendig. Etter det bærer det strake veien til sletting.

 

Hva mer vil du vite?

 

Om personopplysninger


Vi på Postery har alltid gitt trygg og sikker behandling av personopplysninger høyeste prioritet. Vi har som mål at vi samvittighetsfullt skal følge alle regler og forskrifter for beskyttelse av personopplysningene dine. Denne beskrivelsen av retningslinjene våre er utarbeidet for å hjelpe deg på flere måter, blant annet ved å avklare hvilke opplysninger vi innhenter, og hvordan disse opplysningene blir brukt. Du er alltid velkommen til å kontakte oss med spørsmål eller bekymringer du måtte ha med hensyn til behandlingen av personopplysningene dine. Postery AB, («Postery»/»vi»), 559128-6405, Sörgårdsgatan 1E, SE-431 67 Mölndal, er personlig ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine. Du finner relevant informasjon under «Kontakt oss».

 

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI?


Informasjonen vi behandler om deg, varierer i noen grad etter hvorvidt du er en uregistrert kunde som tilfeldigvis surfer og shopper hos oss, eller om du har opprettet en konto hos oss og dermed er en registrert bruker. Nedenfor kan du lese mer om hva hver av disse kategoriene innebærer.

INFORMASJON OM DEG SOM KUNDE

For å kunne behandle bestillinger og kjøp trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Fødselsdato (for enkelte betalingsmåter)
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Bestillingsinformasjon (for eksempel: bestillingsnummer, produkt(er), leveringsadresse og faktura)

Dette gjør vi ut fra en rettslig forpliktelse til å oppfylle kjøpsavtalen; uten den kunne vi ikke ha gjennomført noen transaksjon med deg. Opplysningene lagres i 36 måneder fra det tidspunktet leveransen og betalingen er behandlet, med det formål å hjelpe deg med potensielle klager og returer.

 

For å kunne overholde d reglene og forskriftene vi er pålagt å overholde, trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Bestillingsinformasjon (for eksempel: bestillingsnummer, produkt(er) og leveringsadresse)

Dette gjør vi for å oppfylle en rettslig forpliktelse til å overholde de lovene som gjelder. Bokføringsloven er ett eksempel på hvorfor vi lagrer disse opplysningene (med begrenset tilgang) i 7 år i tillegg til inneværende år. Disse opplysningene er ikke tilgjengelige for, blant andre, kundeserviceavdelingen.

 

For å kunne yte deg service som kunde trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Telefonnummer og e-post
  • Fødselsdato (for enkelte betalingsmåter)
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Bestillingsinformasjon (for eksempel: bestillingsnummer, produkt(er), leveringsadresse og faktura)
  • Opplysninger som du selv oppgir når du kommuniserer med oss

Dette gjør vi ut fra en rettslig forpliktelse til å behandle opplysningene slik det er nødvendig for å ivareta dine og våre egne legitime interesser, for å svare på de spørsmålene du måtte ha. Vi lagrer opplysningene i 14 måneder fra det tidspunkt henvendelsen til kundeservice er avsluttet.

 

For å kunne tilby deg et personlig tilpasset nettsted med den best mulige shoppingopplevelsen, det vil si med optimalt relevant presentasjon og anbefalinger av produkter, trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • IP-adresse
  • Data innsamlet av informasjonskapsler og lignende. For eksempel om hvilke produkter du har klikket på, og kjøpshistorikken din

Vi analyserer disse opplysningene og gir deg anbefalinger av andre (lignende) produkter på nettstedet som du kan være interessert i. Dette gjør vi ut fra en rettslig forpliktelse til å behandle opplysningene slik det er nødvendig for å ivareta både dine og våre egne legitime interesser, for å kunne gi deg et best mulig tilpasset nettsted. Disse opplysningene lagres som ren tekst i ett år fra det siste tidspunktet for aktivitet. Hvis du vil at vi skal slette disse opplysningene, kan du når som helst kontakte oss for å få det gjort.

 

For å kunne tilpasse markedsføringen vår til deg og vise deg produkter og tilbud på både vårt eget nettsted og nettstedene til våre samarbeidspartnere krever vi følgende opplysninger om deg:

  • IP-adresser
  • Data innsamlet av informasjonskapsler og lignende. For eksempel om hvilke produkter du har klikket på, og kjøpshistorikken din
  • Bestillingsnummer

Dette gjør vi ut fra en rettslig forpliktelse til å behandle opplysningene slik det er nødvendig for å ivareta både dine og våre egne legitime interesser ved å markedsføre produktene våre i inntil ett år etter din siste aktivitet på nettstedet. For å gjøre dette bruker vi flere eksterne reklametjenester og samarbeidspartnere. Du kan lese mer om denne innsamlingen, delingen og bruken av opplysninger og fjerne opplysningene som brukes i disse kanalene, ved å følge anvisningene som er gitt i lenkene nedenfor: 
Google: https://policies.google.com/privacy/partners 

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

 

Hvis du ønsker å motta nyhetsbrevet vårt, få tilgang til en rekke tilbud, delta i kundeundersøkelser, gi tilbakemeldinger eller stille spørsmål i kundeforumet vårt, trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Opplysninger du selv oppgir (for eksempel: synspunkter, tilbakemeldinger og den slags)

Dette gjør vi bare hvis vi får ditt samtykke når du oppgir de nevnte opplysningene. Lagringstiden kan variere ut fra situasjonen, men den er alltid i samsvar med tiden som oppgis når samtykket blir gitt.

 

For å hindre misbruk av tjenestene våre og unngå, forebygge og etterforske kriminelle handlinger rettet mot selskapet trenger vi følgende opplysninger:

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Betalingsinformasjon (som gjentatt bruk av ugyldig kortnumre og lignende)
  • Informasjon om returer og leveranser
  • IP-adresse
  • Potensielle kundemerknader
  • Kundeservicehistorikk

Denne bruken er nødvendig fordi det er i vår interesse å hindre misbruk av tjenestene vår og unngå, forebygge og etterforske kriminelle handlinger rettet mot selskapet. Slike opplysninger oppbevares så lenge som det er relevant for de aktuelle omstendighetene, men sjelden lenger enn 36 måneder.

 

For å kunne analysere, utvikle og forbedre tjenestene, produktene og systemene våre trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Kjøps- og brukergenererte data, som klikk- og søkehistorikk
  • Tekniske data tilknyttet enheter og deres innstillinger (for eksempel språk, IP-adresse, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem og plattform).
  • Informasjon om hvordan du samhandler med oss. For eksempel hvordan du bruker nettstedet, påloggingsmetode, hvor og hvor lenge du besøker visse sider, responstider, feilkoder, hvordan du ankommer og forlater tjenesten osv.

Dette gjør vi ut fra en forpliktelse til å behandle opplysningene slik det er nødvendig for å ivareta både dine og våre egne legitime interesser ved å forbedre og utvikle nettstedet, produktene og tilbudene vi kan levere. Dette gjør vi gjennom analyse på et aggregert nivå, det vil si at analysen er generell og ikke individuell. Vi oppbevarer dataene som grunnlag for ren tekst-analysen i inntil ett år etter den siste aktiviteten din. Etter den tid pseudonymiserer vi opplysningene, det vil si fjerner alt som gjør det mulig å identifisere leverandøren av dem (deg). Hvis du innen to år etter pseudonymisering bestemmer deg for å angre endringen, kan vi koble tilbake opplysningene med dine tidligere besøk på nettstedet og vise at du er en tilbakevendende kunde, for å forstå hvordan tilbakevendende kunder generelt samhandler med nettstedet vårt. Hvis det har gått mer enn to år etter pseudonymiseringen, kan vi dessverre ikke lenger gjenopprette opplysningene, og historikken din er slettet. Og hvis du kontakter oss med ønske om å benytte deg av retten til avslutning, kan vi heller ikke lenger gjenopprette opplysningene dine.

INFORMASJON OM DEG SOM MEDLEM

For at vi skal kunne lagre handlekurver og ønskelister, markedsføre tilbud og vise deg bestillingshistorikken din som medlem, trenger vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Fødselsdato
  • Informasjon om og historikk for alle bestillingene dine, som bestillingsnummer, produkt(er), leveringsadresse, fakturaer osv.
  • Data innsamlet fra informasjonskapsler og lignende. For eksempel hvilke produkter du klikker på

Vi gjør dette på grunn av behandlingen som er nødvendig for å imøtekomme vår legitime interesse av å forbedre og utvikle både nettstedet og produktene og tilbudene vi gir deg. Disse opplysningene oppbevares til du personlig bestemmer deg for å avslutte kontoen, eller til kontoen avsluttes automatisk etter 36 måneder uten aktivitet.

Vær oppmerksom på at opplysninger som bestillingshistorikk, bruk av nettstedet og lignende informasjon er nødvendige for at vi, Postery, skal kunne overholde avtalen vår med deg. Derfor blir opplysningene oppbevart så lenge som du har en konto.

 

HVEM KAN VI DELE OPPLYSNINGENE DINE MED?


Noen ganger deler vi data, for eksempel personopplysninger, med flere mottakere for å kunne levere tjenestene som er beskrevet ovenfor. Vi selger aldri opplysningene dine til noen andre uten din godkjenning. Potensielle mottakere av opplysningene dine er:

Leverandører av leveringstjenester
For å kunne oppfylle formålet med behandlingen av personopplysningene dine deler vi personopplysninger med selskaper som leverer tjenester til oss, for eksempel for å gjennomføre sending og levering av bestillingene dine eller levere visse systemer. Disse selskapene kan bare behandle personopplysningene dine i henhold til våre eksplisitte instrukser og kan ikke bruke opplysningene til noe annet formål.

Leverandører av betalingstjenester
For å administrere betalinger via nettstedet bruker vi flere betalingstjenester. Leverandøren av betalingstjenester har ansvaret for sin egen behandling av personopplysninger og har egne vilkår som gjelder for dem. Informasjon om deres vilkår og behandlingen av personopplysningene dine kan du finne når du velger hvilken betalingsmåte du vil bruke på nettstedet.

Samarbeidspartnere
For å sette samarbeidspartnerne våre i stand til å overføre trafikk til oss via sine kanaler oppgir vi informasjon som bestillingsnumre og kjøpspriser. Informasjonen deles utelukkende til dette formålet og blir verken solgt eller videresendt.

Andre mottakere
Vi kan sende opplysningene dine til andre mottakere, for eksempel offentlige organisasjoner, hvis vi får rettslig pålegg om det. Hvis hele eller en del av organisasjonen vår blir delt eller integrert med en annen organisasjon, kan personopplysningene dine bli gitt til våre rådgivere og til potensielle kjøpere og deres rådgivere, og de blir overført til de nye eierne av virksomheten.

Overføringer utenfor EU
Noen tjenester eller betalingstjenester kan finne sted utenfor EU. Vi overfører aldri data utenfor EU uten å iverksette nødvendige sikkerhetstiltak og innhente juridisk støtte til overføringen. For eksempel Privacy Shield eller EU-kommisjonens standard kontraktsklausuler.

 

DINE RETTIGHETER


Du har rett til å vite hvilke av personopplysningene dine vi bruker. Det kan ordnes via et såkalt registerutdrag. Hvis du har en konto, kan du logge på Mine sider for å se hvilke opplysninger vi har om deg, for eksempel: kontaktinformasjon, bonuspoeng, personlige rabatter og andre fordeler. Hvis du ikke har registrert deg som medlem eller ønsker å motta et fullstendig registerutdrag, kan du kontakte kundeservice, så hjelper vi deg så gjerne.

Vi ønsker å forvisse oss om at personopplysningene dine er korrekte og oppdaterte. Du har for øvrig rett til å forlange korrigering av feilaktige opplysninger om deg. Hvis opplysninger du har oppgitt, endres (for eksempel hvis du bytter e-postadresse, navn eller betalingsinformasjon), eller hvis du vil slette kontoen din, er det bare å kontakte kundeservice.

Når det gjelder tilfeller der vi behandler personopplysningene dine via ditt samtykke, har du alltid rett til (når som helst) å trekke tilbake samtykket til behandlingen. Du har også rett til å motsette deg visse former for behandling, for eksempel med henblikk på direktemarkedsføring og nyhetsbrev. I enkelte tilfeller har du til og med rett til å forlange personopplysningene dine slettet eller sperret. Det gjelder imidlertid ikke dersom vi blir lovpålagt for eksempel å lagre eller på andre måter behandle opplysningene, eller hvis opplysningene er nødvendige for å overholde en avtale med deg.

 

KONTAKT


Hvis du har spørsmål angående måten vi behandler personopplysningene dine på, er du alltid velkommen til å kontakte vårt personvernombud, som enklest kan nås på help@postery.com. Hvis du er misfornøyd med svarene du får fra oss, eller måten vi behandler opplysningene dine på, har du rett til å klage til Datatilsynet.